Obiective turistice in Sighisoara

Obiective turistice in Sighisoara

Orasul Sighisoara este unul dintre ultimele orase cetate locuite din Europa si este unicul conservat in cea mai mare parte. Este probabil cel mai turistic oras din Romania, avand mai bine de 200 000 de vizitatori in fiecare an, o buna parte din ei fiind straini.

Este situat in inima Transilvaniei, la aproximativ 120 km de Brasov si 95 km de Sibiu, orasul se mandreste cu o arhitectura remarcabila si plina de culori, dar de asemenea si cu o istorie fascinanta. Cetatea medievala Sighisoara este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO si este considerata una dintre cele mai bune destinatii de city break din Romania.

Iti prezentam in continuare care sunt principalele obiective turistice in Sighisoara care merita vizitate atunci cand ajungi in acest oras cu adevarat fascinant:

  1. Piata Cetatii

Acesta era locul unde se judecau cele mai importante procese din oras, fiind de asemenea si piata de comert. In prezent, acesta este un loc ideal pentru a te relaxa si a savura o limonada sau o bere rece, intr-un decor splendid oferit de casele colorate ce sunt imprejur.

Piata Cetatii este locul de unde poti sa pornesti spre celelalte obiective turistice de vizitat , ca de exemplu Turnul cu Ceas, Casa cu cerb, Casa Vlad Dracul, Cimitirul Evanghelic si Scara Acoperita.

  1. Turnul cu Ceas

Unul dintre cel mai dominant si cunoscut monument de arhitectura militara din Transilvania. La inceputurile lui, Turnul era un simplu turn de poarta care avea doar doua niveluri.

Acum, turnul are o inaltime de 64 de metri si este intins pe 6 nivele, iar ca sa ajungi la ultimul nivel trebuie sa urci 110 trepte. Acoperisul Turnului cu Ceas este colorat si a fost contruit in stil baroc in anul 1677 si acoperisul este cel mai remarcabil aspect arhitectural al turnului. In trecut gazduia primaria orasului, iar din 1899 turnul este sediul muzeului sighisorean.

  1. Biserica Manastirii Dominicane

Conform documentelor oficiale aceasta biserica impresionanta dateaza din 1298, iar datorita acestui fapt este considerata una dintre cele mai vechi biserici de pe teritoriul Romaniei. A fost construita de catre calugari dominicani, insa apoi a fost preluata de sasi lutherani.

Fiind devastata de un incendiu puternic in 1676, aceasta a fost renovata in anii urmatori, capatand forma pe care o poti observa si in ziua de astazi.

  1. Scara acoperita

Aceasta scara celebra a fost construita intre anii 1660 – 1662, la acea vreme avand 300 de trepte. Datorita unor modificari facute in 1842, scara a ramas doar cu 178 de trepte. Acum scara are doar peretii si treptele din lemn, iar acoperisul este facut din sindrila si fundatia este consolidata in piatra.

Este cunoscuta sub denumirea de “Scara scolarilor”, deoarece se spune ca aceasta scara a fost acoperita pentru a le oferi protectie elevilor ce treceau pe acolo pentru a merge la scoala.

  1. Cimitirul Evanghelic

Avand in vedere ca cimitirele nu sunt tocmai cele mai recomandate locuri de vizitat din Romania, exceptie facand Cimitirul Vesel de la Sapanta si a Cimitirului Bellu din capitala, ei bine si in Sighisoara merita sa vizitezi Cimitirul Evanghelic, denumit si Cimitirul Sasilor.

Nu adaposteste morminte ale unor oameni faimosi, insa este un cimitir care te fascineaza datorita pietrelor funerara care dateaza din secolul al XVIII-lea.

Orasul Sighisoara este o splendoare intru totul. Nu este neaparat sa vizitezi principalele atractii turistice, poti doar sa te plimbi pe stradutele medievale incantatoare pentru a-i descoperi farmecul.

One thought on “Obiective turistice in Sighisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *