Ce aleg parintii dintre scoala privata si de stat?

Ce aleg parintii dintre scoala privata si de stat?

Fiecare parinte isi doreste sa-si inscrie copilul la scoala potrivita, insa intr-un oras mare in care exista un numar mare de scoli, cu siguranta alegerea scolii potrivite este o misiune dificila.

Parintii trebuie sa tina cont de mai multi factori importanti, iar unul dintre acestia este sa stie daca aleg o scoala de stat sau privata pentru copiii lor. Exista atat avantaje cat si dezavantaje atat ale scolilor de stat, cat si ale scolilor private, dupa cum se paoate vedea in continuare.

Scoala de stat

Fara doar si poate, din punct de vedere financiar, aceasta reprezinta cea mai buna solutie, pentru ca parintii nu trebuie sa plateasca o taxa lunara. Din acest punct de vedere, scoala de stat este avantajata in comparatie cu scoala privata.

Apoi, trebuie adus in discutie faptul ca numarul scolilor de stat este mai mare, deci parintii care doresc sa aleaga o asemenea scoala pentru copiii lor, au mai multe optiuni la dispozitie. Acesta este un alt motiv intemeiat pentru a alege o asemenea scoala.

In scolile de stat de regula lucreaza profesori experimentati, unii dintre acestia chiar foarte experimentati, iar acesta poate fi un mare avantaj. Avand experienta, vor sti cum sa abordeze copiii pentru a le preda.

Exista insa si dezavantaje ale scolilor de stat, iar acestea cu siguranta nu sunt tocmai de neglijat. In primul rand aducem in discutie faptul ca in aceste scoli, mobilierul in majoritatea cazurilor lasa de dorit, fiind destul de vechi, iar copiii nu se simt tocmai confortabil in bancile lor.

Apoi, un alt detaliu de mentionat este faptul ca in afara de banci si de obiectele de mobilier, nici dotarile scolilor nu sunt la cele mai inalte standarde (calculatoare, sala de sport, etc.), acesta fiind un mare dezavantaj.

Chiar si experienta prea mare a profesorilor poate fi un dezavantaj, pentru ca aceasta inseamna ca profesorii sunt in varsta. Deci, nu sunt probabil la curent cu cele mai noi metode de predare. Acesta poate fi de-asemenea un alt mare dezavantaj.

Scoala privata

Cand vine vorba de scoala privata, singurul dezavantaj este reprezentat de pretul pe care trebuie sa il plateasca parintii in fiecare luna. Acestia au de platit o taxa mai mica sau mai mare, in functie de reputatia scolii.

De mentionat insa este faptul ca o astfel de scoala isi merita cu prisosinta banii, iar parintii trebuie sa stie acest lucru. In primul rand, profesorii sunt mai fineri decat la scolile de stat, ceea ce inseamna ca au mai multa rabdare cu copiii, si sunt mereu la curent cu cele mai noi metode de predare a materiilor.

Apoi, de la obiectele de mobilier, sala de sport, sala de informatica plus multe altele, in scolile private toate aceste facilitati sunt la un nivel superior. Cum fiecare parinte vrea sa-si inscrie copilul la cea mai buna scoala, cu siguranta va tine cont de acest detaliu. Chiar si spatiile de joaca din curtea scolii arata mult mai bine si mult mai ingrijite la scoala privata.

Deci, luand in considerare aceste aspecte, cu siguranta merita ca parintii sa aleaga o scoala privata pentru cei mici. Acestia insa, trebuie sa mai tina cont si de alte detalii cum ar fi distanta de la scoala si pana acasa, si nu numai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *