Ce joburi pot avea oamenii cu studii medii?

Ce joburi pot avea oamenii cu studii medii?

Dupa cum bine stim cu totii, absolvirea liceului este un moment de mare cumpana in viata, pentru tinerii absolventi trebuie sa decida daca aleg sa urmeze o facultate, sau daca doresc sa isi caute un loc de munca.

Exista o multime de locuri de munca disponibile pentru tinerii absolventi de liceu, iar acest articol va prezinta cateva dintre acestea. Cu siguranta, multi absolventi de liceu ajung in situatia de a se putea intretine singuri, si pot castiga bani frumosi imediat ce ies din bancile scolii.

  1. Agent de vanzari

Fara doar si poate, aceasta este o activitate care poate fi desfasurata de catre persoanele care au doar liceul absolvit, fara a fi neaparat nevoie de o facultate.

Cei care se angajeaza pe postul de agent de vanzari in cadrul unei companii, vor avea un salariu fix, care de regula este salariul minim pe economie, cel putin la inceput, insa veniturile lunare ale agentilor de vanzari vor creste considerabil datorita comisioanelor pe care acestia le castiga din vanzarile realizate.

Cei care vand de exemplu centrale termice, obiecte sanitare etc., cu siguranta vor obtine comisioane foarte mari din vanzarile obtinute. Chiar si cei care vand suplimente sau alte produse pot avea venituri lunare mari.

  1. Consultant de vanzari

Un consultant de vanzari de obicei isi desfasoara activitatea in marile magazine si consiliaza clientii cu privire la produsele gasite la raft. Nu sunt necesare studiile superioare pentru o cariera de consultant vanzari, insa cu siguranta un asemenea job poate aduce venituri mari pentru angajati.

Si aici de regula angajatii au salariul fix plus comision, si pot ajunge lejer sa castige in jur de 3000 – 4000 de lei cu tot cu bonusuri din vanzari si cu tichete. Tinand cont de faptul ca nu au decat studii medii, si tinand cont de salariile din Romania, consultantii de vanzari au venituri lunare mari.

  1. Curier

Multi tineri absolventi de liceu (baieti in general), isi indreapta atentia spre un job in curierat. Un curier castiga de-asemenea bani frumosi in fiecare luna, si cu siguranta veniturile sale vor fi rotunjite in functie de performantele avute. Exista o multime de firme de curierat, si cu siguranta tinerii isi pot gasi un asemenea job in cadrul oricarei firme din oras.

  1. Operatori in fabrici

Operator in fabrica este de fapt muncitor. Tinerii pot alege insa o astfel de cariera, pentru ca au posibilitatea de a avansa destul de rapid. Exista multe fabrici in care cu una – doua zile suplimentare tinerii absolventi de liceu pot ajunge sa castige 2000 de lei plus tichete, sau chiar mai mult.

Tinand cont de faptul ca nu au experienta in campul muncii, nu au nici specializare intr-un anumit domeniu, se poate spune ca o asemenea cariera cel putin pentru inceput este potrivita.

  1. Model de videochat

De regula fetele isi indreapta atentia spre locuri de munca in videochat, dar exista si baieti care fac videochat. Joburile sunt foarte bine platite in aceasta industrie, modelele castigand inca din prima luna peste 1000 de dolari.

Modelele cu experienta castiga in jur de 10.000 de dolari in fiecare luna, au programul de lucru flexibil iar in cazul in care doresc acest lucru, confidentialitatea le este asigurata. Daca doresc acest lucru, studiourile de videochat de pot promova, pentru a putea obtine contracte de promovare pentru diferite companii, etc.

Fetele care aleg o cariera in videochat, au sanse ca in 2-3 ani de lucru sa isi cumpere propriul apartament, fara a mai fi nevoie sa se imprumute de la banca (daca isi aduna banii si nu-i irosesc pe prostii).

Multe fete care fac videochat, au propria masina, au propria locuinta si stiu cum e sa nu depinda de nimeni din punct de vedere financiar.

Iata asadar 5 joburi pentru absolventii de liceu, care le pot aduce acestora un venit lunar care sa le asigure un trai decent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *