Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Atunci cand au putin timp liber, oamenii pot alege sa ramana acasa sa se odihneasca, sau pot desfasura tot felul de activitati. Cei care prefera sa faca diferite activitati, se pot gandi sa viziteze diferite locuri minunate din tara.

De exemplu, cei care au una – doua zile libere, pot cauta cele mai frumoase locuri de vizitat judetul Cluj, si vor descoperi locuri cu adevarat minunate. In continuare puteti afla care sunt unele dintre ele.

Salina Turda

Unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat judetul Cluj este cu siguranta Salina Turda, un obiectiv turistic cae incepand cu anul 1992 de cand a fost inclus in circuitul turistic, a fost vizitat de 2.5 milioane de turisti.

Cei mai multi dintre acestia au venit aici in ultimul deceniu, dupa ce salina a fost renovata cu fonduri europene in 2009 – 2010. Salina reprezinta oaza de relaxare ideala dupa o perioada agitata si stresanta la locul de munca, sau pentru parinti si copii.

Aici turistii pot juca bowling, se pot urca in caruselul Roata Mare sau se pot plimba cu barca pe lacul din salina. In plus, cei care viziteaza Salina, pot trece repede si pe la mormantul lui Mihai Viteazul din Turda.

Cheile Turzii

Nu la mare distanta de salina se afla Cheile Turzii, unul dintre cele mai cool locuri de vizitat judetul Cluj (si nu numai) pentru cei care sunt pasionati de plimbarile in natura.

Cheile au o lungime de 1.270 m, in timp ce inaltimea in puntul maxim este de 200 de metri. De mentionat este faptul ca aceste chei au fost incluse in Patrimoniul UNESCO. Aici exista peste 60 de pesteri care au lungimea mai mica de 20 de metri; in timp ce una dintre ele are 120 de metri.

Aici pot fi admirate peste 67 de specii de animale (caprioare, vulpi, mistreti, nevastuici, jderi, iepuri, etc.). dar si peste 1000 de specii de plante.

Lacul Tarnita

Un alt loc fascinant din judetul Cluj este fara doar si poate Lacul Tarnita. Acesta este situat intre 3 localitati (Gilau, Marisel si Rasca), si s-a format in urma construirii unui baraj in anul 1974, baraj care are 237 metri lungime si 97 de metri inaltime.

De mentionat este faptul ca acest lac are o suprafata de 8 km, iar adancimea maxima a sa este de 70 de metri. Turistii pot veni aici pentru sporturi precum ski nautic, jetski, pentru a inota sau pentru plimbarile cu barca.

Cascada Valul Miresei

Aceasta cascada este denumita in popor Valul Miresei, insa mai este cunoscuta si sub denumirea de Cascada Rachitele, si este una dintre cele mai frumoase cascade ale tarii noastre.

Cascada se afla in comuna Margau din judetul Cluj, iar inaltimea sa este de 30 de metri. Iarna, atunci cand temperatura aerului este foarte scazuta, mai exact cand ingheata, aceasta cascada reprezinta locul ideal pentru catarari.

Valea Draganului si Barajul Dragan

Un alt loc pe care trebuie neaparat sa il vedeti, cu siguranta este reprezentat de Valea Draganului si Barajul Dragan. Acest baraj este construit din anul 1987, si este probabil cel mai spectaculos din tara noastra.

Lungimea sa este de 424 metri, in timp ce inaltimea barajului este de 120 metri. In zona exista un peisaj cu adevarat fascinant, care merita vazut. Daca sositi aici, puteti sa vizitati si ruinele Cetatii Bologa, care se afla aproape de Valea Draganului.

Belis Fantanele

Ultimul obiectiv de vizitat pe care il prezentam in acest articol (nu ca n-ar fi mai multe), este reprezentat de lacul de acumulare si statiunea din apropierea comunei Belis, care insa se afla pe teritoriul administrativ al comunei Rasca.

De mentionat este faptul ca acest lac de acumulare s-a format intre anii 1970 – 1974, dupa ce a fost construit barajul. Acest lac a inundat satele din comuna, iar satenii au fost nevoiti sa se mute mai la deal. Au mutat chiar si cimitirul.

Ce este interesant de adus in discutie aici, este faptul ca biserica din satul Giurcuta de Jos a fost inghitita de ape. Aceasta se poate vedea insa pe timpul verii, cand nivelul apei scade foarte mult.

In afara de faptul ca acesta este un loc care are privelisti impresionante, trebuie venit aici si pentru activitati turistice cum ar fi pescuitul sau inotul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *