Unde mergem la schi in Romania?

Unde mergem la schi in Romania?

Romania are o multime de statiuni montane deosebit de frumoase, unde ne putem petrece timpul liber atat vara cat si iarna. Pe timpul iernii, romanii prefera sa isi petreaca timpul liber in statiunile montane, pe partiile de schi.

In continuarea acestui articol puteti descoperi care sunt cateva dintre cele mai frumoase si mai cunoscute statiuni montane din Romania, pentru a merge la schi.

  1. Poiana Brasov

Cea mai cunoscuta si cea mai apreciata statiune montana din tara noastra, este fara doar si poate Poiana Brasov. Aici sosesc in fiecare iarna la schi, oamenii cu bani multi (si nu numai) din Romania, dar si din strainatate.

Poiana Brasov este o statiune de munte foarte apreciata si de catre straini, iar englezii au votat-o ca fiind cea mai ieftina destinatie de schi din Europa.

Aici exista 12 partii de schi (partie pentru coborare si slalom urias, partie olimpica si trambuline). Exista patinoar, partie de sanius, lac, o telegondola, telecabine si 7 teleschiuri. Plus de asta, exista si zapada artificiala, iar cei indragostiti se pot plimba prin statiune cu sania trasa de cai.

  1. Predeal

Cu siguranta, Statiunea Predeal care se afla intre raurile Timis si Prahova, se bucura de o foarte mare popularitate. Statiunea se afla la 25 de kilometri de Brasov, are 5000 de locuri de cazare si multe locuri de distractie pentru turisti.

Aici exista 8 partii de schi, 2 patinoare, trambulina pentru sarituri cu schiurile, 8 partii de schi, iar turistii se pot bucura de traseele montane cu ATV-ul. Cea mai importanta partie este Clabucet, iar aici exista instalatie de iluminat si zapada artificiala.

  1. Sinaia

Statiunea Sinaia se afla la o altitudine de 850 de metri, la poalele Muntilor Bucegi. Aceasta statiune balneo-climaterica este astfel denumita, datorita Muntelui Sinai. Aici turistii pot sosi pentru a vizita Babele, Varful Omu, dar si Castelul Peles care era resedinta de vara a regelui Carol I.

Tot la Sinaia, turistii pot sosi pentru a-si petrece timpul pe partiile de sanius, pe pista de bob, dar si pentru alte atractii cum ar fi babyschiul, telecabna, teleschiul si telescaunul.

  1. Arieseni

Statiunea Arieseni este probabil cea mai frumoasa si apreciata din Transilvania, chiar daca aici exista si statiunea Baisoara, unde sosesc foarte multi turisti din zona.

Arieseni este o statiune montana din judetul Alba, in Muntii Bihor, aflata la o altitudine de 1000 de metri. Aici exista 4 partii naturale ideale pentru practicarea sporturilor de iarna. La Arieseni exista de-asemenea teleschi si instalatie de nocturna.

Despre aceasta statiune trebuie mentionat faptul ca turistii pot veni sa schieze timp de 6 luni pe an. In plus, cei care viziteaza statiunea Arieseni pot vizita Pesterea Ursilor, Ghetarul Scarisoara, Rosia Montana sau Cetatile Ponorului.

  1. Vatra Dornei

O statiune montana foarte frumoasa Romaniei se afla in Moldova, iar aceasta este Vatra Dornei, aflata in Depresiunea Dornelor la o distanta de 112 kilometri fata de Suceava.

Vatra Dornei este denumita “Perla Bucovinei”, si este o statiune atat de renumita in primul rand datorita izvoarelor de apa minerala si apa termala. Acestea au aparut din cauza precipitatiilor bogate dar si a reliefului sub forma de terasa.

Turistii care sosesc la Vatra Dornei sunt atrasi in mod special de partiile de schi, dar si de babyschi, teleschi si de telescaunul de 3 km, acesta ajungand in Varful Dealului Negru.

Acestea sunt 5 dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania. Cu siguranta insa, trebuie sa treceti si pe la Paltinis, Busteni sau Ranca printre altele.

Ideea este ca avem o multime de statiuni montane foarte frumoase in tara, si ar fi pacat sa nu le vizitam, mai ales ca exista conditii bune la preturi super atractive in aceste statiuni mentionate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *