Beneficiile gamingului pentru copii

Beneficiile gamingului pentru copii

O multime de parinti sunt ingrijorati din cauza faptului ca ai lor copii prefera sa isi petreaca timpul jucandu-se jocuri video. Acesta cu siguranta insa nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, iar parintii vor afla care sunt cateva dintre beneficiile jocurilor video pentru copii.

  1. Siguranta

In primul rand, parintii ar fi indicat sa se bucure de faptul ca isi stiu copiii in casa jucandu-se, si nu afara in diferite anturaje dubioase. O multime de copii ajung sa aiba anturaje dubioase, iar pana cand parintii descopera acest lucru este foarte tarziu.

De aceea, parintii care isi stiu copiii in casa, jucandu-se pe consola sau pe pc ar trebui sa fie mult mai linistiti. In fata calculatorului nu pot fi agresati, nu pot face diferite lucruri rele, nu pot fuma, bea sau nu se pot droga. Din pacate, din ce in ce mai multi copii au asemenea vicii.

  1. Imbunatatirea citirii

Mai multe studii au demonstrat faptul ca atunci cand copiii se joaca diferite jocuri video, pot sa obtina un mic impuls in a citi. Acest lucru este valabil atat pentru cei care joaca jocuri de actiune, cat si pentru cei care joaca diferite jocuri de strategie. Pentru cei care au probleme cu cititul, faptul ca se joaca pe PC sau pe Play Station sau pe consola, nu poate fi decat un avantaj.

Daca va intrebati de ce acest beneficiu, ei bine, copiii trebuie sa citeasca instructiunile jocului si cerintele pentru a se putea juca, si de multe ori fac asta contra-timp. In acest fel asadar, se si joaca si isi si imbunatatesc citirea.

  1. Isi imbunatatesc abilitatile vizual – spatiale

Exista jocuri amplasate in lumi virtuale 3D, iar cei mici trebuie sa exploreze aceste lumi fara a avea un GPS, o harta sau un smartphone. Datorita acestor jocuri, cei mici au sansa de a-si pune mintea la contributie si de a-si antrena abilitatile vizual – spatiale, iar acest lucru ii poate ajuta sa inteleaga mai bine intelegerea relatiei distanta – spatiu.

  1. Rezolvarea problemelor

Exista diferite jocuri in care copiii au de rezolvat unele probleme. De multe ori, in viata reala acestia sunt ajutati de catre parinti sa faca fata diferitelor situatii, iar atunci cand se confrunta cu o problema, parintii le sar rapid in ajutor.

Atunci cand sunt in fata monitorului insa, copiii trebuie sa se gandeasca si sa gaseasca solutiile cele mai bune pentru rezolvarea problemelor. Jucandu-se, copiii isi asuma unele decizii pe care le iau in timpul jocului si invata pe cont propriu sa isi rezolve problemele.

Practic, jocurile video se poate spune ca le antreneaza celor mici creierul, le imbunatateste acestora abilitatile si ii ajuta sa faca fata problemelor din lumea reala.

  1. Dezvoltarea imaginatiei

Exista jocuri video in care este necesar ca gamerii sa aiba o imaginatie foarte bogata. Din pacate, nu toti copiii stau bine la acest capitol, insa datorita exersarii si datorita diferitelor jocuri, cei mici ajung sa isi dezvolte imaginatia singuri, in fata calculatorului.

  1. Stimularea creierului

Dat fiind faptul ca trebuie sa rezolve tot felul de sarcini, pentru ca trebuie sa isi faca pe cont propriu tot felul de strategii de joc pentru a trece la urmatorul nivel al jocului, copiii isi pun mintea la contributie. Acest lucru inseamna ca jocurile video stimuleaza gandirea copiilor.

  1. Posibilitatea de a urma o cariera in domeniul jocurilor video

In clipa de fata exista tineri care isi castiga existenta jucandu-se si testand tot felul de jocuri video. Parintii se pot gandi la faptul ca ai lor copii spera sa aiba o asemenea cariera, care le poate aduce castiguri fabuloase.

Acestea sunt asadar, 7 beneficii de care pot avea parte copiii care isi petrec timpul in fata calculatorului sau al consolei. Parintii ar trebui sa stea linistiti daca ai lor copii prevera sa fie gameri, pentru ca pot avea multe beneficii, si in primul rand, se afla acasa, in siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *