Ce importanta are intentia utilizatorului in strategia seo?

Ce importanta are intentia utilizatorului in strategia seo?

In spatele fiecarei cautari Google, exista o intentie. Oamenii au nevoie de ceva in special atunci cand cauta pe web, cum ar fi raspunsuri la problemele lor, informatii despre serviciile disponibile sau surse pentru produsul dorit. Daca doriti ca afacerea dvs. sa fie descoperita de utilizatori pe web, este deosebit de important sa tineti cont de intentia utilizatorului in strategia seo.

Deoarece Google poate recunoaste intentia utilizatorului, afiseaza pagini in rezultatele cautarii care sunt cele mai relevante pentru ceea ce cauta utilizatorul. Din aceasta cauza, intelegerea intentiei utilizatorului si crearea de continut cu intentia utilizatorului in minte este esentiala pentru imbunatatirea relevantei paginilor site-ului dvs. web si imbunatatirea SEO.

Daca doriti sa generati un trafic mai relevant catre site-ul dvs. si sa cresteti conversiile, iata cum puteti crea o strategie SEO bazata pe intentia utilizatorului.

Intelegeti diferitele tipuri de intentii ale utilizatorului.

Pentru a crea o strategie SEO in functie de intentia utilizatorului pentru continutul dvs., trebuie mai intai sa intelegeti diferitele tipuri de intentii utilizator. Incepeti prin a va indrepta catre Google. Introduceti termenii de cautare pe care i-ar cauta publicul; si pe baza a ceea ce apare, veti putea identifica cu usurinta ce tip de continut doresc utilizatorii in fiecare etapa diferita a intentiei utilizatorului.

  1. Interogari de cautare informationale

In etapa de interogare a cautarii informationale, utilizatorul incearca sa adune mai multe informatii despre un anumit subiect sau produs, dar pe care nu este pregatit sa cumpere. De exemplu, utilizatorul ar putea cauta „cum sa editez fotografiile”.

La o cautare pe Google in functie de aceasta expresie cheie, va primi doar raspunsuri informative, cum ar fi postarile pe blog si tutoriale. Nu exista reclame pe pagina, deoarece utilizatorii cauta doar informatii si nu un anumit produs pe care doresc sa il cumpere.

  1. Interogari de cautare de navigatie

In etapa interogarilor de cautare de navigatie, utilizatorul cauta un anumit tip de continut pentru a-l ajuta sa ia in considerare optiunile, dar inca nu este pregatit sa cumpere. Utilizatorul va cauta, de exemplu, „Care este cel mai bun software de editare a fotografiilor?”.

In aceasta etapa a intentiei utilizatorului, rezultatele sunt liste pentru primele 10 software de editare a fotografiilor si postari similare de blog de comparatie, care ajuta utilizatorii sa ia o decizie. Optiunile pot contine linkuri de cumparare, dar site-urile nu influenteaza prea mult achizitia.

  1. Interogari de cautare tranzactionale

In aceasta etapa a intentiei utilizatorului, acesta este gata sa cumpere. Deja are un card de credit in mana si este gata sa faca o achizitie. Utilizatorul ar putea apoi sa caute „De unde pot cumpara software de editare a fotografiilor?”.

Majoritatea rezultatelor cautarii care apar cu aceasta interogare provin din magazinele online care vand produsul pe care consumatorul doreste sa il cumpere. Site-urile nu prezinta postari informative pe blog, ci pagini de produse.

Acum ca intelegeti diferitele etape ale intentiei utilizatorului, puteti vedea ce tipuri de continut trebuie sa le furnizati utilizatorilor si pentru ce tipuri de fraze cheie ar trebui sa va optimizati continutul pentru a imbunatati relevanta postarilor dvs. si pentru a va imbunatati clasamentul.

Stabiliti daca continutul dvs. existent accepta intentia utilizatorului.

Apoi, trebuie sa stabiliti daca continutul dvs. existent corespunde nevoilor publicului dvs. Pentru a face acest lucru pur si simplu, accesati Google Analytics si verificati cuvintele cheie cu cele mai bune performante.

Daca totul decurge conform planului, atunci va aflati in directia corecta. Daca strategia nu este buna insa si nu ofera rezultatele bune, ar trebui sa va schimbati strategia, astfel incat utilizatorii sa fie condusi la o pagina potrivita; de exemplu la o pagina de produs in loc de o postare informativa pe blog.

Astfel, utilizatorii dvs. obtin ceea ce cauta – si veti obtine mai multe conversii. Aruncati o privire la celelalte postari de pe blog. Daca nu sunt vazute de utilizatori, incorporati cuvinte cheie mai informative. Daca paginile dvs. de produse nu apar in rezultatele cautarii tranzactionale, presarati cateva cuvinte cheie tranzactionale pentru a va imbunatati clasamentul pentru acel tip de intentie a utilizatorului.

Creati continut pentru intentia utilizatorului.

Cuvintele cheie nu sunt singurul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand creati o strategie SEO bazata pe intentia utilizatorului. Trebuie sa va creati continutul cu intentia utilizatorului. Intrucat Google este capabil sa inteleaga intentia, daca continutul dvs. nu se potriveste cu cuvantul dvs. cheie, nu va veti clasa in functie de acesta.

De exemplu, daca vizati expresia cheie „cum sa coaceti o placinta cu mere”, dar postarea pe care ati scris-o se indreapta intr-o alta directie, nu veti aparea in rezultatele cautarii legate de coacere. In schimb, veti aparea in rezultatele altor cautari.

Asadar, trebuie sa va asigurati ca aveti continutul creat in functie de intentia utilizatorului. In caz contrar, veti ajunge sa obtineti o multime de trafic de la utilizatori care nu sunt interesati de afacerea dvs.

In plus, va trebui sa va asigurati ca planificati continut pentru fiecare tip de intentie a utilizatorului. In acest fel, atunci cand utilizatorii din etapa informationala va descopera, apoi trec la etapa urmatoare, vor gasi din nou continut util de la dvs., si ii puteti conduce pana la achizitionarea produsului.

Concluzie

Cunoasterea intentiei utilizatorilor va creste cu siguranta succesul strategiei dvs. SEO. Daca urmati aceste sfaturi usoare, continutul util pe care il furnizati va fi gasit de o multime de oameni, care se vor intoarce la site-ul dvs. din cand in cand, deoarece stiu ca afacerii dvs. ii pasa de clientii sai. In cel mai scurt timp, vor deveni si ei clienti.