Ce beneficii va poate oferi berea?

Ce beneficii va poate oferi berea?

Berea este una dintre cele mai populare bauturi din lume, dupa apa, ceai si cafea, si poate oferi unele beneficii pentru sanatate, consumata moderat.

Acest articol va aduce la cunostinta unele dintre cele mai importante beneficii ale consumului de bere. Este important sa le aveti la cunostinta, pentru a stii de ce este recomandat sa beti aceasta bautura, dar cu siguranta trebuie sa beti cu moderatie.

 1. Berea poate avea beneficii pentru sanatatea inimii.

Stiati ca in Statele Unite ale Americii, acolo unde se fac tot felul de studii si de cercetari, bolile de inima reprezinta cea mai importanta cauza a mortii?

Mai multe studii sugereaza ca aportul usor pana la moderat de bere si alcool poate fi asociat cu un risc mai mic de boli de inima.

Un studiu de 12 saptamani efectuat la 36 de adulti cu supraponderalitate a constatat ca aportul moderat de bere, mai exact o bere pentru femei si doua beri pentru barbati pe zi, a imbunatatit proprietatile antioxidante ale colesterolului HDL (bun), imbunatatind in acelasi timp capacitatea organismului de a elimina colesterolul.

O analiza ampla a afirmat ca aportul de bere scazut pana la moderat, si anume pana la o bere pe zi la femei, si pana la doua beri la barbati ar putea reduce riscul bolilor de inima intr-o masura similara cu cea a vinului.

Cu toate acestea, este important sa retineti ca aceste beneficii potentiale sunt legate doar de aportul usor pana la moderat. Pe de alta parte, consumul intens de alcool va poate creste riscul de boli de inima si accident vascular cerebral.

 1. Poate imbunatati controlul glicemiei.

Consumul usor pana la moderat de alcool poate imbunatati controlul glicemiei, o problema pentru multi oameni cu diabet.

Mai multe studii au descoperit ca aportul usor pana la moderat de alcool pare sa reduca rezistenta la insulina, un factor de risc pentru diabet, precum si riscul general pentru aparitia diabetului de tip 2.

Mai mult, un studiu amplu la peste 70.500 de participanti a asociat consumul moderat de alcool (14 beri pe saptamana pentru barbati si noua beri pe saptamana pentru femei) cu un risc cu 43% mai mic la barbati si cu 58% mai mic la femei.

Cu toate acestea, consumul excesiv de alcool poate contracara aceste beneficii si poate creste semnificativ riscul de diabet. De asemenea, este important sa retineti ca acest beneficiu potential nu se aplica berilor si altor bauturi alcoolice care contin cantitati mari de zahar.

 1. Berea ajuta la pierderea in greutate.

Un studiu realizat de Oregon State Univerity a constatat ca xanthohumolul, un flavonoid chimic gasit in bere, ajuta la reducerea greutatii si a nivelului de colesterol.

 1. Berea imbunatateste nivelul colesterolului.

Berea ajuta la cresterea nivelului de lipoproteine, tipul bun de colesterol care previne acumularea placii in artere. De asemenea, berea are cantitati mari de fibre care ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL – tipul rau de colesterol.

 1. Berea favorizeaza miscarea intestinala mai buna.

O sticla obisnuita de bere contine aproximativ 20% din doza regulata recomandata de fibre, ceea ce ajuta la o mai buna functionare a intestinului. Deci, o bere pe zi cu siguranta nu are nimic daca beti.

 1. Berea minimizeaza riscul de cancer.

Xanthohumolul, un antioxidant care se gaseste in bere, joaca un rol major in prevenirea cancerului. Berea este de asemenea, o sursa buna de polifenoli, care ajuta la prevenirea si tratamentul cancerului.

 1. Berea ajuta la cresterea sanatatii mintale

Studiile sustin ca berea poate ajuta la protejarea creierului impotriva bolilor neurodegenerative precum Parkinson si Alzheimer. Consumul de bere creste de asemenea, cantitatea de dopamina din creier, care va poate face sa va simtiti mai linistiti si relaxati.

 1. Berea ajuta la imbunatatirea vederii.

Enzimele si antioxidantii gasiti in bere ajuta la protejarea ochilor prevenind leziunile mitocondriale. Un studiu al Universitatii din Western Ontario sustine ca o bere pe zi poate reduce la minimum riscul ca oamenii sa dezvolte o cataracta.

 1. Berea reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi.

Berea contine potasiu si magneziu care ajuta la prevenirea dezvoltarii pietrelor la rinichi. De asemenea, berea este 90% apa, iar apa este cel mai puternic instrument pentru prevenirea calculilor renali. De fapt, un studiu a constatat ca consumul unei sticle de bere in fiecare zi poate reduce riscul de calculi renali cu 40%.

 1. Berea ajuta la dezvoltarea oaselor mai dense si mai sanatoase.

Berea este bogata in silicon alimentar, ceea ce contribuie la o densitate osoasa mai mare. De asemenea, minimizeaza riscul de osteoporoza.

 1. Berea are efecte pozitive asupra pielii si parului.

Vitaminele prezente in bere sunt o buna sursa preventiva si corectiva pentru acnee, si de asemenea adauga stralucire pielii. In plus, hameiul si maltul din bere promoveaza o crestere sanatoasa a parului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *