Ce ierburi contribuie la cresterea serotinei?

Ce ierburi contribuie la cresterea serotinei?

Potrivit Institutului National de Sanatate Mintala (NIMH), depresia este o afectiune care afecteaza aproximativ 21 de milioane de adulti anual in Statele Unite.

Clinica Mayo (The Mayo Clinic) spune ca unele cercetari indica nereguli in neurotransmitatori (substante chimice ale creierului), inclusiv serotonina, ca avand un impact asupra comportamentului si starii de spirit.

Clinica Mayo spune ca medicamentele antidepresive cunoscute sub numele de ISRS (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei) pot ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei prin prevenirea reabsorbtiei (recaptarii) serotoninei de catre anumite celule nervoase din creier.

Acest lucru duce la o crestere a nivelului de serotonina din creier, care imbunatateste starea de spirit. Unele remedii pe baza de plante pot avea efecte similare asupra nivelului serotoninei, iar in continuarea articolului veti afla despre ce este vorba.

Plante medicinale care cresc serotina

  1. Sunatoare

NIH spune ca sunatoarea (Hypericum perforatum) nu este folosita de ieri-de azi, ci a fost folosita cu mii de ani in urma in Grecia antica, ca un ajutor medicinal pentru o serie de conditii de sanatate. Aceasta planta durabila cu flori galbene contine o serie de compusi chimici, ale caror efecte nu sunt complet intelese.

Cu toate acestea, NIH spune ca primele cercetari sugereaza ca sunatoarea poate ajuta la tratarea depresiei usoare pana la moderate prin blocarea celulelor nervoase din creier de la reabsorbtia serotoninei.

  1. Ginseng

Centrul Medical al Universitatii din Maryland (UMMC) spune ca ginsengul asiatic pare sa fie legat de vigilenta mentala imbunatatita si de imbunatatirea dispozitiei.

De-asemenea, este foarte important sa aveti la cunostinta si faptul ca Centrul Medical al Universitatii din Maryland (UMMC) mai spune ca sunt necesare cercetari suplimentare inainte de a putea recomanda ginsengul ca tratament pentru depresie.

Potrivit specialistilor in medicina alternativa si tratamente naturiste, ginsengul siberian ajuta la echilibrarea nivelului de serotonina, precum si a neurotransmitatorilor (dopamina, norepinefrina si epinefrina) din creier.

De-asemenea se mai spune ca aceasta planta poate ajuta persoanele depresive sa-si imbunatateasca sentimentul de bunastare.

  1. Kava

Kava este o planta originara din Pacific care este utilizata pentru a trata o serie de afectiuni, inclusiv stresul depresiei si anxietatea. Potrivit NaturalNews.com, este posibil ca aceasta planta din Pacific, Kava sa aiba un impact atat asupra serotoninei, cat si asupra nivelului de dopamina.

  1. Cannabis

Potrivit fermei Blessed Maine Herb, canabisul uneori denumit „creatorul bucuriei”, poate creste semnificativ nivelul serotoninei. ScienceDaily.com spune ca un studiu care a implicat animale de laborator a sugerat ca canabisul poate creste nivelul de serotonina atunci cand este luat in doze mici.

Se mentionat este faptul ca studiul a fost condus de Dr. Gabriella Gobbi de la Universitatea McGill din Montréal, Quebec, Canada. Descoperirile au fost publicate in numarul din 24 octombrie 2007 al Jurnalului de Neurostiinte.

Asadar, dupa cum se poate vedea, sunatoarea, gingsengul, kava si cannabisul pot fi deobit de eficiente pentru a creste nivelul de serotina.

De retinut

De mentionat este insa faptul ca inainte de a alege sa utilizati aceste plante medicinale despre care se spune ca au atat de multe beneficii (in articol ati descoperit o mica parte dintre ele), trebuie sa discutati cu medicul.

Este posibil ca pentru dvs. acestea sa fie potrivite, dar pentru cei care sufera de diferite afectiuni, se poate sa nu fie potrivite.

Se poate sa fie bune pentru alte persoane, si sa nu vi se potriveasca. In functie de starea dvs. de sanatate, medicul va va spune daca puteti sau nu sa le folositi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *